4 l apă, 1 lingură unt, 2 cepe, 250 g roşii, 300 g cartofi,
2 căţei de usturoi, o mână de fasole fidea, unt proaspăt cât o nucă.
Supa crema de legume |
Se prăjeşte
ceapa în unt fără să se îngălbenească. Se toarnă deasupra apă sau de preferinţă
apâ în care a fiert alt zarzavat, de exemplu conopidă, fasole etc. Se pune la
fiert într-o oală, se adaugă roşii frumoase şi bine coapte, cartofii curăţaţi
şi tăiaţi bucăţi, sare şi usturoi. Se acoperă şi se lasă să fiarbă. Se trece
prin sită şi se lasă să mai dea câteva clocote. Înainte de a servi, se adaugă
fasolea verde fiartă şi tăiată în bucăţele mici, şi puţin unt proaspăt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu