Supa crema de gulii |
VAR. 1: 3 l
apă, 3 gulii frumoase, 300 g cartofi, 1/2 lingură unt, 1 lingură făină, 1
gălbenuş, 2 linguri smântână,sare.
Se curăţă
guliile şi cartofii, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi
puţină sare. Se lasă să fiarbă bine. Se face un rântaş din jumătate lingură de
unt, cu o lingură de făină. Se stinge cu zeama din oală şi se amestecă încet cu supa. Când legumele sunt bine fierte, se
trec prin sită şi se lasă supa să mai dea câteva clocote. Se drege în castron
cu o lingură de smântână şi cu un gălbenuş.
VAR.2: Se curăţă câteva
gulii şi câţiva cartofi. Guliile se taie în felii subţiri, iar cartofii în
cuburi mici. Se pregăteşte supa la fel ca la crema de gulii, fără să se treacă
prin sită. Se drege cu ou şi smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu