sâmbătă, 28 ianuarie 2012

SUPĂ DE GULII (CREMĂ)


Supa crema de gulii

VAR. 1: 3 l apă, 3 gulii frumoase, 300 g cartofi, 1/2 lingură unt, 1 lingură făină, 1 gălbenuş, 2 linguri smântână,sare.

Se curăţă guliile şi cartofii, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. Se lasă să fiarbă bine. Se face un rântaş din jumătate lingură de unt, cu o lingură de făină. Se stinge cu zeama din oală şi se amestecă încet  cu supa. Când legumele sunt bine fierte, se trec prin sită şi se lasă supa să mai dea câteva clocote. Se drege în castron cu o lingură de smântână şi cu un gălbenuş.

VAR.2: Se curăţă câteva gulii şi câţiva cartofi. Guliile se taie în felii subţiri, iar cartofii în cuburi mici. Se pregăteşte supa la fel ca la crema de gulii, fără să se treacă prin sită. Se drege cu ou şi smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu