Supa crema de conopida |
3 l apă, 1 conopidă frumoasă, 1/2 lingură unt, 1 lingură
făină, 1 gălbenuş, 2 linguri smântână, sare.
Se
fierbe o conopidă în apă cu sare. Se rup câteva buchete din conopidă pentru
garnitură şi se păstreaza în zeamă. Se încălzesc fără să se îngălbenească untul
şi făina şi se sting cu 2 — 3 ceşti de apă. Se trece conopida prin sită, se
amestecă cu sosul de făină, se subţiază cu zeama în care a fiert conopida şi se
lasă să mai fiarbă pe foc mic. Din când în când se ia cu o lingură pieliţa pe
care o formează untul ridicat la suprafaţă. Când este gata, se drege cu un
gălbenuş bătut cu două linguri de smântână şi se adaugă buchetele de conopidă
fiartă
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu