250 g ciuperci, 1 lingură unt, 1 lingură făinâ, 1 ceaşcă
zeamă de carne, 2 linguri smântână, câteva fire de pătrunjel, sare.
Se spală şi se
taie ciupercile în felii subţiri. Se înăbuşă pe foc cu 1/2 lingură de unt. Se
face un rântaş alb, din 1/2 lingură de unt şi o lingură de făină. Se stinge cu
zeamă de carne. Se adaugă ciupercile înăbuşite, sare şi puţin pătrunjel tocat
fin. Se lasă să fiarbă amestecând din când în când. Dacă sosul este prea gros,
se mai adaugă zeamă de carne. Se ia cu o Iingură pieliţa ce se formează la
suprafaţă. Se adaugă smântâna şi se lasă să dea un clocot, dar la foc mic,
pentru ca să nu se taie smântâna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu