2 l apă, 1 l borş, 6 bucăţi de crap (cam 600 g), zarzavat de supă, 3
linguri orez, verdeaţă, sare.
Ciorba de crap |
Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel, ceapă. Se pun să
fiarbă cu apă, adăugind orezul ales şi spălat. Se curăţă crapul, se scoate osul
amar de la cap, iar după ce a fost spintecat şi i s-au scos maţele, se mai
spală numai într-o apă, fără să fie ţinut mult, ca să nu-i iasă dulceaţa. Se
taie bucăţi şi când zarzavatul este aproape fiert, se pune şi peştele în oală
(de obicei bucăţile frumoase se aleg pentru prăjit sau pentru altă mâncare, iar
la ciorbă se pun capul şi coada). Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se ia
spuma şi se potriveşte de sare. Când este aproape gata, se pune borşul fiert
separat şi strecurat, precum şi o mână de verdeaţă tăiată mărunt. Se lasă să
mai dea împreună un clocot. Se serveşte rece sau caldă. La fel se face şi
ciorba de peşte mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu