Ciorba de bureti |
2 l apă, 1 l borş, 500 g bureţi, zarzavat de supă, sare.
Ciorba se poate pregăti cu bureţii proaspeţi, cum au fost
culeşi din pădure, sau cu bureţi uscaţi pentru iarnă. Se fierb într-o oală cu
apă, un morcov, pătrunjel, mărar şi o ceapă. Se aleg bureţii să nu fie
viermănoşi, se taie în două sau mai mărunt şi se pun în oala cu zarzavat. Când
sunt fierţi, se adaugă borşul fiert separat, se potriveşte de sare şi se lasă
să mai dea împreună câteva clocote. După gust se poate adăuga puţin rântaş,
făcut dintr-o ceapă tocată, prăjită în ulei cu puţină făină, şi stinsă cu apă.
Bureţii uscaţi se pun la muiat din ajun, într-un vas cu apă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu