sâmbătă, 28 ianuarie 2012

SUPĂ DE PIURE DE CARTOFI (CREMĂ)


3 l apă, 750 g cartofi, 1 ceapă, 1 gălbenuş, 1 lingură smântână, sare.
Supa crema de cartofi

Se fierb într-o oală cu apă cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţele, cu ceapă şi sare. Se lasă să fiarbă acoperit o jumătate de oră. Se încearcă dacă sunt fierţi. Se trec prin sită cât sunt încă fierbinţi. Se subţiază cu zeama lor şi se lasă să mai dea câteva clocote. Se bate un gălbenuş cu o lingură bună de smântână. Se amestecă încet cu spuma. Se adaugă o bucăţică de unt proaspăt şi frunze de pătrunjel tăiate fin. Se serveşte cu bucăţele de pâine prăjită în unt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu