VAR.1: 3 l apă, zarzavat de supă, 500 g ciuperci, 1 linguriţă unt,
1 lingură făină, sare, piper, 1 gălbenuş.
Se aleg ciuperci tinere, adică încă închise, şi foarte proaspete.
Se spală bine, se curăţă şi se taie în felii potrivite. Ca să rămînă albe, pe
măsură ce sunt curăţite, se pun într-un castron cu apă şi puţin oţet. Se scurg
bine şi se înăbuşă într-o cratiţă cu 1/2 lingură de unt, sare, piper şi puţină
frunză de pătrunjel tocat fin. Se prăjeşte uşor o lingură de făină în 1/2
lingură de unt şi se stinge cu apa în care a fiert zarzavatul de supă. Se
adaugă ciupercile şi se lasă să mai fiarbă. Înainte de a servi, se drege cu un
1 gălbenuş.
Supa de ciuperci |
VAR.2 3 l apă, zarzavat de supă, 500 g ciuperci, 1 lingură unt,
sare, piper, 1 lingură griş, 2 linguri smântână.
Se pregătesc ciupercile ca mai sus şi se înăbuşă într-o cratiţă cu
unt, un praf de sare şi un praf de piper. Separat se fierbe zarzavat de supă şi
când este gata, se strecoară; zeama se lasă să dea în clocot, apoi în ea se
toarnă încet o lingură de griş. Se adaugă ciupercile şi înainte de a servi se
drege cu smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu