500 g andive, 2 linguri ulei, 1 lingură oţet, sare, un praf de piper
(facultativ).
|
Salata de andive |
Se spală adivele în mai multe ape, se curăţă de frunzele
veştede şi îngălbenite, se desprind frunzele unele de altele şi se scurg bine
de apă. Într-un castron se pregăteşte un sos din ulei cu lămâie sau cu oţet,
sare şi un praf de piper. După gust se poate adăuga şi puţin muştar, care
trebuie frecat la început cu uleiul turnat picătură cu picătură, apoi subţiat
cu lămâie sau oţet. Când sosul este gata, se pune salata, se amestecă cu
furculiţa şi cu lingura de salată. În acelaşi fel se pregâteşte salata de
marule, de păpădie, de andive, salata creaţă etc. Salata trebuie pregătită
numai cu puţin timp înainte de a fi servită, deoarece dacă stă prea mult se
veştejeşte şi pierde din gust. O salată veştedă, nepregătită, se împrospătează
dacă este ţinută un timp în apă rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu