vineri, 27 ianuarie 2012

RETETA SALATĂ DE ANDIVE


500 g andive, 2 linguri ulei, 1 lingură oţet, sare, un praf de piper (facultativ).

Salata de andive
Se spală adivele în mai multe ape, se curăţă de frunzele veştede şi îngălbenite, se desprind frunzele unele de  altele şi se scurg bine de apă. Într-un castron se pregăteşte un sos din ulei cu lămâie sau cu oţet, sare şi un praf de piper. După gust se poate adăuga şi puţin muştar, care trebuie frecat la început cu uleiul turnat picătură cu picătură, apoi subţiat cu lămâie sau oţet. Când sosul este gata, se pune salata, se amestecă cu furculiţa şi cu lingura de salată. În acelaşi fel se pregâteşte salata de marule, de păpădie, de andive, salata creaţă etc. Salata trebuie pregătită numai cu puţin timp înainte de a fi servită, deoarece dacă stă prea mult se veştejeşte şi pierde din gust. O salată veştedă, nepregătită, se împrospătează dacă este ţinută un timp în apă rece. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu