vineri, 27 ianuarie 2012

RETETA DE ZACUSCĂ DE VINETE ŞI GOGOŞARI


500 g roşii, 2 vinete mijlocii, 4 gogoşari, 1 ceapă (facultativ), 50 g ulei, 1 lingură zahăr, sare.

Zacusca de vinete si gogosari
Se coc vinetele şi gogoşarii. Se curăţă şi se toacă împreună pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogoşarii se  taie felii). Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi se taie în sferturi. Se pun vinetele, gogoşarii şi roşiile într-o cratiţă cu uleiul în care s-a rumenit ceapa (facultativ). Se pune zahărul, se potriveşte gustul sărat şi se lasă să fiarbă la foc mic până mai scade zeama, observând să nu se prindă de fund. Se poate păstra pe iarnă ca şi zacusca de ardei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu