1 kg de picioare, 3 l apă, o căpăţână mică de usturoi, sare.
![]() |
Racitura de porc |
Se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, două picioare de porc
şi două de viţel, bine spălate şi curăţite. Se lasă să fiarbă descoperite, la
foc mic, şi din când în când se ia spuma. Se sărează. Sânt gata atunci când
carnea se desface uşor de pe os. Se scot oasele înainte de a se răci şi se
aşază carnea în farfurii. Zeama se curăţă de grăsime şi se încearcă dacă este
destul de legată, punând câteva picături pe o farfurioară. Dacă acestea se
întăresc bine la rece, se dă la o parte oala cu zeamă şi se lasă să se
limpezească. În caz contrar se lasă pe foc, să mai dea câteva clocote. După
gust, se poate adăuga în zeamă puţin usturoi pisat, înainte de a fi strecurată.
Se toarnă apoi zeama peste carnea din farfurii şi se lasă să se prindă. Înainte
de a fi servite se pot răsturna, ştergând fundul farfuriei cu un şervet muiat
în apă fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu