vineri, 27 ianuarie 2012

RETETA CIUPERCI UMPLUTE CU BRÂNZĂ


500 g ciuperci, 50 g unt, 100 g cascaval, 1 lingură mărar sau pătrunjel verde, tocat.

Ciuperci umplute cu branza
Se pregătesc ciupercile şi se pun într-o cratiţă la foc să se moaie pe jumătate, punând în fiecare câte  un praf de sare şi o bucăţică de unt. Picioarele ciupercilor se toacă şi se înăbuşă de asemenea în altă cratiţă, cu puţină sare şi unt. Se rade cascavalul, apoi se freacă bine până devine ca o pastă, se amestecă cu picioarele ciupercilor tocate şi înăbuşite şi cu pătrunjel sau mărar verde, tocat mărunt. Cu această pastă se umplu ciupercile, se presară cu parmezan ras iar deasupra fiecăreia se pune o bucăţică mică de unt proaspăt. Se aşază într-o cratiţă de pământ, se dau la cuptor, unde se ţin pînă se rumenesc frumos deasupra. Se servesc fierbinţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu