2 l apă, 1 l borş, zarzavat de supă, verdeaţă, 3 roşii, sare, 1 gălbenuş, 2
linguri smântână. Perişoare: 500 g carne, 1 felie de pâine, 2 linguri orez, 1
ceapă, 1 ou, sare, piper si 6 dovlecei tineri.
Ciorba de dovlecei umpluti |
Se pun la fiert un morcov, un pătrunjel, o ceapă, puţină
ţelină. Se aleg pentru umplut şase dovlecei tineri, mai subţiri, se rad de
coajă, se taie în două şi se scobesc înăuntru. Se face umplutura din 0,500 kg
de carne. Osul rămas de la carne se pune la fiert împreună cu zarzavatul.
Carnea se trece prin maşină împreună cu miezul de la o felie de pâine muiat şi
stors bine, şi se amestecă puţin orez, ales, spălat şi înflorit (fiert puţin)
mai înainte, un ou, o ceapă mică tocată, verdeaţă şi sare. Cu această tocătură
se umplu dovleceii, care se fierb în supa de zarzavat. Dacă mai rămâne
umplutură, se fac perişoare, care se pun de asemenea la fiert. Separat se
fierbe borşul, se strecoară în oala cu dovlecei şi se adaugă verdeaţă, câteva
cozi de ceapă tăiate mărunt şi sare cât trebuie. Se lasă să fiarbă la foc
potrivit. Într-un castron se bate gălbenuşul cu smântână şi se amestecă încet
cu ciorba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu