Ciorba de burta |
4 1 apă, 1 kg burtă, 1 picior de viţel, zarzavat de supă, 2 foi de dafin,
10 boabe piper, 2 linguri oţet, 2 gălbenuşuri, sare.
Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn
albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun la fiert în apă cu sare, cu
un morcov, un pătrunjel şi o ceapă întreagă, foi de dafin, boabe de piper. Se
lasă să fiarbă bine la foc potrivit. Se scoate burta şi după ce s-a răcorit, se
taie în formă de tăiţei mai groşi, de asemenea şi carnea de pe picior. Se pun
într-o oală, se strecoară zeama în care au fiert şi se lasă să mai dea câteva
clocote. Se bat gălbenuşurile cu două linguri de oţet de vin sau o jumătate de
lămâie şi se amestecă încet cu zeama din oală. Se serveşte fără să se mai pună
pe foc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu