1,500
kg roşii, 3 linguri orez, 1 gălbenuş, 2 linguri smântână, 2 l zeamă de carne
sau apă, sare, 1 linguriţă zahăr.
Supa de rosii |
Se pun într-o oală roşiile spălate şi tăiate bucăţi, cu
puţină sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit în apa pe care o lasă
singure. Când s-au muiat bine, se trec prin sită şi se subţiază cu zeamă de
carne sau cu zeamă în care a fiert zarzavat. Se pune zahărul, orezul şi se lasă
să fiarbă bine, se potriveşte de sare. Înainte de a fi servită, se drege supa
cu un gălbenuş şi cu două linguri de smântână. Este foarte gustoasă şi rece. În
acest caz, zeama de supă cu care se subţiază trebuie bine curăţată de grăsime.
Orezul
poate fi înlocuit cu arpacaş muiat în apă
din ajun, ca să fiarbă mai uşor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu