Găluştele: 1 Iingură unt sau untură, 1 ou, 4 linguri griş,
sare.
Supa cu galuste de gris |
Se freacă oul cu
o lingură rasă de unt sau de untură, până se face ca o cremă. Se pune grişul
câte puţin şi sare. Pasta trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase.
Se
strecoară supa într-o cratiţă destul de mare, astfel încât găluştele să nu se
atingă între ele şi să se sfărâme. Când supa clocoteşte, se ia cu o linguriţă din pasta de griş şi se dă
drumul în supă. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă ia foc mic. În douăzeci
de minute sunt fierte. Când sunt gata, se iau cu lingura de spumuit, se pun în
castron cu grijă să nu se sfărâme şi se strecoară deasupra supa în care au
fiert, adăugând şi restul de zeamă care a fost ţinut la cald
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu