2 scrumbii mijlocii, 2 cepe, 1 morcov mic, boabe de piper, boabe de muştar,
1 frunză de dafin, cîteva măsline, 5 linguri ulei, 2 îinguri oţet.
 |
Scrumbie marinata |
Se aleg scrumbii sărate, cu lapţi. Se ţin 24 ore în apă ca
să se desăreze, schimbând apa odată sau de două ori. Se curăţă, se scoate şira
spinării. Se taie bucăţi şi se aşază rânduri într-un borcan, alternând bucăţile
de scrumbie cu felii de ceapă şi cu felii de morcov tăiate subţire. Se adaugă
măslinele puţin fierte, boabele de piper, boabele de muştar, frunza de dafin.
Peste acestea se toarnă următorul sos: se freacă bine lapţii într-un castron,
se pune ulei, puţin câte puţin, şi se subţie cu oţet până se face un sos
albicios. Deasupra se toarnă de un deget ulei, se leagă borcanul şi se lasă 5 —
6 zile să se marineze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu