2 l apă, 1 l borş, 1 kg carne de vacă, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2
ţelină, 1 mână fasole ţucără, 1/4 varză mică, 2 cartofi, 2 roşii, verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean), sare.
Ciorba taraneasca |
Se taie carnea de vacă în bucăţi potrivite şi se pune la
fiert într-o oală cu apă. Când începe să fiarbă, se ia spuma de două trei ori.
Se pune sare. Se adaugă apoi tot zarzavatul tăiat mărunt, fasolea ţucără tăiată
bucăţi şi spre sfârşit varza, cartofii şi roşiile, sau o lingură de bulion de
roşii. Se lasă să fiarbă cât trebuie, fără sa se sfărâme zarzavatul. Separat se
fierbe 1 l borş şi se strecoară în oala în care fierbe zarzavatul. Se adaugă
frunze de leuştean sau de tarhon, de pătrunjel şi de mărar. Se gustă de sare,
se potriveşte de acru, se adaugă la nevoie sare de lămâie dizolvată separat, în
apă. Se lasă să mai dea câteva clocote.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu